چرا همه چیزهایی که درباره کاشی می دانید دروغ است

از آنجایی که برداشت عنبر سائل از بدن نهنگ عنبر بدون هیچ گونه آسیبی به بدن جانور انجام میشود، از معدود عوامل معطر حیوانی است که دربارهٔ آن بحثهای جانبی کمی وجود دارد. همچنین از ویژگی عنصر پشتبند معلق در این بنا به درستی استفاده شده است. همچنین او آثار ارزندهای در حرم امام رضا و اطراف آن پدیدآورد، از جمله دو رواق «دارالحفاظ» و «دارالسیاده» را بنا کرد. این کاشیهای سرامیکی را هنگامی که بسیار گرم (مذاب) هستند میتوان به هم متصل کرد. بعد از اين واقعه، مديريت شرکت با استفاده از این فرصت اقدام به ساخت يک کارخانه مدرن با تجهيزات پيشرفته نمود. شاهرخ جمعی از سادات، بزرگان و علمای آن شهر را به اتهام همکاری با سلطان محمد دستگیر و تبعید نمود و به تحریک گوهرشاد خاتون، «شاه علاءالدین محمد» که از سادات و بزرگان و نقبای اصفهان بود به دار آویخته شد. او در طلب علم به نقاط مختلفی چون عراق، حجاز و یمن سفر کرد و از کسانی چون حماد بن زید، عطاء بن مسلم، معتز بن سلیمان، عبدالرزاق صنعانی، مالک بن انس، فُضیل بن عیاض و عبدالله بن مبارک استماع حدیث نمود. شکل اولیهٔ معادلات کوشی-ریمان را برای اولین بار ابن هیثم مطرح کرد.

مهمترین خدمت دانشمندان مسلمان به دنیا، ابداع روش علمی بود که گزارش شده است که اولین بار توسط ابن هیثم انجام شد. اختراعات دانشمندان مسلمان عموماً در نسخهٔ خطی کتابهای بهجای مانده یافت میشوند که طی دو قرن اخیر توسط کلکسیونرهای غربی خریداری شده و توسط دانشمندان غربی مستقیماً ترجمه شده یا توسط آنها به دانشجویان ایرانی یا عربی به عنوان پروژه داده شده است که با بهرهگیری از گویش زبان مادری آنها، این آثار را کاشی درجه یک ترجمه کردهاند. این صفحه آخرینبار در ۱۲ ژانویهٔ ۲۰۲۵ ساعت ۱۸:۱۶ ویرایش شده است. و نام این شهر بر سکههای پیروز، قباد، بهرام چوبین و خسرو اول نقش بسته است. گوهرشادبیگم همسر سلطان شاهرخ تیموری بود که پس از پدرش امیر تیمور، به مدت ۴۳ سال بر مناطق وسیعی از ایران حکمرانی کرد و توسط او در سال ۱۴۰۵ م پایتخت تیموریان از سمرقند به هرات منتقل شد. اولین بار ابن هیثم برهان خلف را ابداع کرد.

قانون کتانژانتها اولین بار توسط ابن هیثم مطرح شد. اولین بار توسط ثابت ابن قره ارائه شده است و بهنام وی شناخته میشود. اگر ثابت شود نقیض یک گزاره یا قضیه غیرممکن است بهمعنی اثبات آن گزاره یا قضیه است. سومین سنگ مدفن سنگی از معدن تورانپشت در نزدیکی یزد است و رنگ سبز چمنی و ابعاد ۲٫۲۰ در ۱٫۱۰ و ضخامت یک متر و وزن ۳۶۰۰ کیلوگرم دارد. وقتی ترسیم مقاصد تا اندازهای روشن شد بهشکل تصویر برخوردند- زیرا برای ترسیم یک مطلب کوچکی مدتها وقت لازم داشت مثلاً حجار باید تخته سنگ را بتراشد و بعد مطلب را روی آن حجاری کند و سپس برای طرف فرستاده شود این بود که به فکر افتادند که به جای حجاری و نقاری ترسیم کنند و برای رفع این نیازمندی باین نکته پی بردند که رنگی بسازند که با آن رنگ حروف را بنویسند بعد از مطالعات زیاد و رنگهای سبز و قرمز و آبی را از عصاره برگهای درختان و بوتهها بهدست آوردند و به جای تیشه از چوب قلم تراشیدند و به جای تخته سنگ برگ پاپیروس را مورد استفاده قرار دادند و مکاتبات سر و صورتی پیدا کرد تا به صورت امروزی رسید.

از جمله کتیبههای وی در آستان قدس رضوی عبارت است از: کتیبه سنگ مرمر در دارالحفاظ، شامل اشعار قاآنی به تاریخ ۱۲۹۶ق؛ کتیبه روی در طلا، به تاریخ ۱۲۶۸ق؛ کتیبه دارالسیاده، شامل ۴۸ بیت اشعار صبوری، ملک الشعرای آستان قدس به تاریخ ۱۳۰۰ق؛ کتیبه مسجد بالاسر، شامل ۳۷ بیت اشعار سرخوش، به تاریخ ۱۲۷۵ق، کتیبه گنبد راهرو کشیک خانه، شامل ۳۶ بیت اشعار صبوری، به تاریخ ۱۳۰۶ ق. در ویکیانبار پروندههایی دربارهٔ گوهرشاد بیگم موجود است. گوهرشاد بیگم (۷۸۰ - ۹ رمضان ۸۶۱ ه.ق) معروف به گوهرشاد آغا و مهدعلیا، از زنان اشرافی مغولی خاستگاه ایلخانی و سیاستمداران دوره تیموریان است. درست در روبروی مسجد نصیرالملک کوچهٔ نصیرنظام قرار دارد که به گذر نصیرنظام معروف است. به گفتهٔ رئیس کتابخانهٔ ملی ایران، بیش از دو میلیون کتاب خطی از دوران طلایی اسلامی باقی مانده است که حدود یک میلیون نسخه در آسیای مرکزی، نیم میلیون نسخه در هند و پاکستان و دهها هزار نسخه در کتابخانههای فرانسه، اسپانیا، بریتانیا و دانشگاه میشیگان قرار دارند. دوران طلایی اسلام، اصطلاحاً به حدود ۵ قرن از زمان تأسیس دارالحکمه در بغداد در حدود ۷۶۰ میلادی تا سقوط بغداد در ۱۲۵۸ میلادی و تخریب دارالحکمه توسط مغولان گفته میشود.